24 Haziran 2011 Cuma

Sorular (?)


Uzun zamandır hayatında yer etmişlerin, aslında bildiğin gibi olmadıklarını öğrendiğinde yabancı mı olur tanıdıklar aniden? Ya da zamanla değişiyorsak; günler geçerken insanları daha mı fazla tanırız yoksa yabancılaşır mıyız onlara? Yelkovan ilerledikçe çoğalıyor muyuz, yoksa eksiliyor muyuz?

Unutmaya kıyamıyorum gördüklerimi... Herhalde, “her halde” çok seviyor olmamdan. Ya da boşversene, kim kimi her haliyle seviyor ki? Sevgilisi her şeyiyle mükemmele yakınken, ağız şapırdattığı için sevgilisinden ayrılan bir arkadaşım vardı benim.

İçimde öyle bir “şey” var ki, “SEVİN BENİ!” diye bağırıyor, öznesi yok. Bazen de “SEVSİN BENİ!” diyor, özneli mözneli, işveli işveli. Neden bu kadar açım aşka? Bu kadar açken neden bu kadar zor? Oysaki beklentilerim o kadar yüksek de değil; Amerikan romantik komedilerinden özenerek, biraz Yeşilçam filmlerini, biraz da masalları kendimce yontarak; beyaz atsız ve prens olmayan bir adam istiyorum... o kadar zor mu? Evet mi? N’ayır, n’olamaz.

Ya sevilmesem ne olur? Sevilmesen? Sevişmesek? Sevmekten başladık, sevişmekten çıktık. İkisi de bir değil mi? Eh... bazen. Sevişmeyince duvarlara tırmanıyorum, hepsi bu. Sevişmiyorum da. Gösteriyorum ama vermiyorum, annem öyle dedi. Oyunlarda fare miyim kedi miyim bilmiyorum; Tom ve Jerry’e inanmıyorum ama bir güç var, biliyorum.

Yorulmadın mı? Yorulmadık mı? Mesaj atacak mı diye bekliyorum. Atınca kızıyorum. Atmayınca kızıyorum. Sessizken susmuyorum, konuşunca susuyorum. Ben yoruldum. Yordun beni. Yoğurdun.

Gurur dediğimiz şey ne? Nereden başlar, nerede biter? Bir insanı kaç defa affedebilirsin? Peki ya bir kere daha affeder misin? Ya aklından çıkmıyorsa, ama gerçekten, hiç çıkmıyorsa, ne yaparsın? Ve ardından Eternal Sunshine of the Spotless Mind geyiği: “Sildirir miydin abi?”,“Sildirmezdim amk”, “iyi beynini s.kmeye devam et o zaman!”, “Peki.”

İnsanlarla tanışıyorum. Erkekler bana aşık oluyor bazen, Feriha’ya rağmen. Erkeklerden kolay hoşlanırım ben, gözleri güzelse mesela; ya da güzel gülümsüyorlarsa; ama iş ciddiye binmeye başladığında kolay değil o kadar, kolay aşık ol(a)mam çünkü. Sarhoşken öpüştüğüm her erkekle sevgili olsaydım işim çok zor olurdu. O yüzden itiyorum. Geçen hafta tanıştığımız çocuğu da ittim. “Benimle olmak istiyormuş...” Ne yapsaydım? Başka birini severken boşluk doldurmaca... Adeta cumartesi bulmaca ekleri. Yo, o günler çok eskilerde kaldı. İşin adı tiryakilikse, dudak tiryakisiyim; orospuluksa, dudak orospusu. Daha fazlası değil.

Merhaba, benim kafam çok karışık. Biraz öpüşelim, sonra gidin; elbiselerimizi çıkarmayalım, yatağa uzanmayalım, tadında bırakalım, devam etmeyelim.

Çünkü aşk Aşil Topuğum benim. Beni vurduğunuzda çok acıtıyor, vurmadığınızda daha çok. Ya da tam tersi... yine de acıdan kaçış yok.

- - -
Görsel: Deviantart; Who Am I? by nocturnal-schism
Şarkı: Grooveshark; Great Lake Swimmers - Backstage with the Modern Dancers

15 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

güzel sorular bunlar... güzelleşiyorsun sadece....

feanor dedi ki...

/* Brajeshwari: Çok hızlısın :) Kafam karışık benim. */

agin dedi ki...

keşke okumasaydım sınav öncesi..kınıyorum seni..bu arada sınavımın olduğunu vurgulayıp başarı dileği istedim sayılır..:D ama rahatladım biraz okuyunca da tecrübelerim daha az olsada biraz hislere tercüman olmuşsun..:D

istediğin yorumu almayınca kaldırmışsın videoyu farkettim..:D

feanor dedi ki...

/* agin: kendi kendimi sorgulamaya başlamıştım çok mu abartıyorum videoyu lan? diyerek. Acımadım, kaldırdım valla. Kendi kendime izliyorum arada. Mesela bu şarkıyı da çok seviyorum, ama bağırmicam ben bu şarkıyı çok seviyorum diye. Benim de sınavım var pazartesi ama çalışamıyorum. Beynim durmuş gibi. Facebook'da F5ler, çikolatalar, püskevitler. Bahçeli muhabbetinden ne zaman sıkılacağım onu da bilmiyorum. Sınavında başarılar diler, bal gıdıktan öperim. */

agin dedi ki...

başarılar diliyorum sana da..terazi erkeği olarak kendini hırpalamaya devam..:D göbek bizim kaderimiz..:D bana başarılar yarın iyi bir yer sınav geçirirsem istanbul sokakları demeye başlıcam..ye bolca ye can boğazdan gelir..benim face yok bilmem oraları f5 falan..:D

feanor dedi ki...

/* agin: Öyle deme mekik çekiyorum bi kere ben! Gel gel İstanbul'a gel, işe de giriyorum zaten bi bira ısmarlarım :P İşe girdikten sonra düzenli beslenicem sporumu yapıcam falan filan. yersen :D

Terazi erkekleri rulz lan. */

feanor dedi ki...

/* agin: O işler karışık biraz :P Sizin ordaki iş kesin oldu, diğeri henüz belli değil. Görcez. :D İkincisinde şifreli yayını BAYA bi kötü yaptığın için sildim :)Ama anladın sen onu.
Hadi başarılar bebito. */

Adsız dedi ki...

sen sevilecek bir insansın.sadece fazla sorguluyorsun.bırak kendini,düşünme çok.

Herhangi Biri

feanor dedi ki...

/* Adsız: Biliyorum. Sadece yanlış insanları seviyorum galiba. 4S kuralı. */

beenmaya dedi ki...

kafan karışık. ama çöüzlmeye de başlıyorsun gibi sanki. çözmeye yavaş yavaş kendini...

sewnch dedi ki...

sende eskileri atmaya kıyamayan yerine yenilerini koyamayanlardansın galiba benim gibi..
:) birde eklemek istiyorum bir msja neden cevap verilmez? yada deden bu kadar düşüncesiz olur insan ona yaptığın bütün inceliklere rağmen incitir senin içindeki en özel yeri..

feanor dedi ki...

/* Beenmaya: Oluyor, oluyor... Çok güzel şeyler bekliyor beni hayatta, biliyorum :) */

feanor dedi ki...

/* sewnch: Galiba öyleydim... Ya da hala öyleyim. Değişmeye çalışıyorum işte :) Mesajlara cevap vermemek bir taktik sanırım. En güzel cevap suskunluktur her zaman, karşıdakini çıldırtır.*/

Kibritci Kız dedi ki...

güzel yazıydı .

feanor dedi ki...

/* kibritçi kız: teşekkürler.. */